Økologisk rørsukkerpulver
Opprinnelse og historie for sukkerrør
Sukkerrør er en forfedret kultivert art av sukkerrør. Det ble først dyrket av austroneserne i maritim Sørøst-Asia for omtrent 5000 år før Kristus. Takket være en forhistorisk migrasjon til sjøs, utvidet austroneserne sine territorier fra Madagaskar til Hawaii frem til 1500 f.Kr. Og under disse migrasjonene kom sukkerrøret med. Sukker ble først laget av sukkerrør i Nord-India. Fra det 8. århundre spredte muslimer og arabiske handelsmenn sukkerrør rundt om i verden. I middelalderen var sukkerrør et statussymbol på makt i Europa og ble regnet blant de sjeldne og dyre krydderne.
Hvordan lages sukkerrør (pulver)?
Sukkerrør kan komme i ulike former. Avhengig av mengden melasse som filtreres ut av det primære produktet, blir fargen på sukkerrøret lysere og lysere. Melasse er et produkt som blant annet brukes i rugbrød og lakris.
Sunne egenskaper ved sukkerrørpulver og anvendelse…